ŠILAUOGIŲ SAVYBĖS

           

 

Šiuo metu kai žmonės vis daugiau laiko praleidžia prie kompiuterių ekranų, įškyla problema kaip apsaugoti akis nuo žalingo ekranų poveikio. Viena iš šilauogių savybių — pagalba Jūsų nuvargintoms akims. Šilauogių uogos unikalios savo sudėtimi ir gydomosiomis savybėmis, jose esantys antioksidantai ir kitos medžiagos gali būti profilaktinė priemonė nuo įvairių vėžinių susirgimų, reguliuoja medžiagų apykaitą, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, stiprina žmogaus organizmą ir padeda jam kovoti su daugeliu kitų ligų.

Šilauogės - vienos skaniausių ir vertingiausių uogų vidutinio klimato zonoje. Vertingiausios šviežios, bet jas galima šaldyti ir džiovinti, spausti sultis ir virti uogienes. Juose yra iki 15% cukraus, organinių rūgščių, yra daug kitų vertingų medžiagų: vitaminų A, B1, B2, B6, C, K, PP, karotinoidų, mineralinių medžiagų.

Šilauogių uogos ypač turtingos flavanoidų ir fenolinių rūgščių junginiais, kuriuos šiuolaikinė medicina labai vertina už jų antioksidacines savybes, sugebėjimą neutralizuoti laisvuosius radikalus ir daugialypį vaidmenį žmogaus organizmui: stiprina kraujagysles, pasižymi antiskleroziniu ir antiuždegiminiu poveikiu. Nauji tyrimai, atlikti JAV, atrado šiluoagių uogose naują medžiagą pavadintą pterostilbene kuri mažina cholesterolio kiekį kai jo negalima sumažinti vartojant vaistus.

 

  • Apie mus
  • Šilauogių savybės
  • Šilauogių veislės
  • Produkcija
  • Šparagai
  • Braškės
  • Medus
  • Kontaktai
  • English
  •  
  • Foto galerija
  • Maistinė vertė, 100 gr.
    Energijos 239kJ (57 kcal)
    Angliavandeniai 14,5 gr
    Maistinės skaidulos 2,4 gr
    Riebalai 0,3 gr
    Baltymai 0,7 gr
    Vitaminas A 54 IU
    Liuteinas ir zeaksantinas 80 µg
    Tiaminas (B1) 0,04 mg (3%)
    Riboflavinas (B2) 0,04 mg (3%)
    Niacinas (B3) 0,42 mg (3%)
    Pantoteno rūgštis (B5) 0,1 mg (2%)
    Vitaminas B6 0,1 mg (8%)
    Folio rūgštis B9 6 µg (2%)
    Vitaminas C 10 mg (17%)
    Vitaminas E 0,6 mg (4%)
    Kalcis 6 mg (1%)
    Geležis 0,3 mg (2%)
    Magnis 6 mg (2%)
    Fosforas 12 mg (2%)
    Kalis 77 mg (2%)
    Cinkas 0,2 mg (2%)
    Manganas 0,3 mg (20%)
    Vitaminas K 19 mkg (24%)